Steptocht Kinderdijk

Wie stept / fietst er zondag 03-09-2023 mee met de molentocht?

We organiseren een tocht van ongeveer 40 KM. We starten in Dordrecht en rijden via de oude binnenstad en havens via Papendrecht, en Alblasserdam naar Kinderdijk. Na een pauze bij de molens steppen we terug door de Alblasserwaard richting Sliedrecht. Via de spoorbrug rijden we Biesbosch van Dordrecht. Op dit punt kijken we of we nog een klein stukje Biesbosch steppen en een pauze houden bij StayOkay.

Het dorpje Kinderdijk in Zuid-Holland staat bekend om de 19 molens en de waterpomp die in het gebied staan. Deze windmolens liggen aan de rivier de Lek en zijn sinds 1738 gebruikt voor de water management in het gebied.

Aangezien het gebied onder zeeniveau ligt zou het zonder de molens helemaal onder water komen te staan. Kinderdijk staat sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en is dan ook een zeer bijzondere bezienswaardigheid.

Ons doel is gewoon gezellig een stukje steppen door een gebied waar je niet dagelijks komt. Geen maximale snelheid maar Maximaal plezier en samen uit samen thuis!

Steptocht Kinderdijk van Bart VerlaanWat moet je meenemen?

Eten en drinken

-Reserveband/plakspullen

-Jezelf en je step

Verlichte molens Kinderdijk Steptocht Bart VerlaanWaar verzamelen we?

We verzamelen om 11 uur aan de Weeskinderendijk 21, 3314 CM Dordrecht. Dit is een gratis parkeerplaats waar je wel even een kaartje uit de automaat moet halen.

Het handigste is helemaal achteraan parkeren zodat we als groep bij elkaar staan.

 

Molen Kinderdijk

Hoe laat starten we?

We starten om 11.15 uur.

Kickbike Race Max

Aanmelden kan via de Whatsapp, zo kunnen we iedereen op de hoogte houden.

Tot zondag 03-09-2023

Bart 06-51646880

(meedoen is op eigen risico, helm op is verstandig)

 

 

Kerst 2021Kerst 2021