fitnesskanalen op youtube voor thuisworkouts

Met deze 35 fitnesskanalen op YouTube blijf je in vorm

Met deze 35 fitnesskanalen op YouTube blijf je in vorm

Vind je het ook zo lastig om gemotiveerd te blijven in de sportschool? Of heb je het druk met andere dingen en wil je toch een goede workout volgen? Dan heb je gelukt. Wij hebben een lijst met fitnesskanalen op YouTube opgesteld, waarmee je thuis of buiten een goede workout kunt volgen.

YouTube staat vol met workout filmpjes en deze lopen uiteen van yoga oefeningen tot HIIT workouts. En om je tijd te besparen hebben wij YouTube afgespeurd naar de beste fitnessgoeroes op het platform. Of je nu een beginnende of een ervaren sporter bent, in deze lijst komt je vast wel een of meerdere Youtube fitnesskanalen tegen naar jouw smaak.

Met deze 35 fitnesskanalen op Youtube hoef je niet meer naar de sportschool. De ranglijst is geschikt op het aantal subscribers, dus niet gebaseerd op onze eigen mening.

Opdrukken leren met de beste opdruk oefeningen.


 1. Athlean-X

1.107 video’s | 9.95M subscribers | 1.493.875.869 views

We achten de kans vrij groot dat wanneer je op zoek gaat naar workouts op Youtube, dat je Jeff Cavaliere wel een keer tegenkomt. De personal trainer is het gezicht achter het fitnesskanaal Athlean-X en traint enkele topatleten. Wekelijks wordt er geüpload op het kanaal en vind je intensieve trainingen. Daarnaast focust Jeff Cavaliere zich ook veel op het goed uitvoeren van oefeningen. Een slechte houding zorgt ervoor dat je niet alles uit je workout haalt en dat probeert de personal trainer te voorkomen.


 1. Yoga With Adriene

552 vide’o | 7.18M subscribers | 589,091,400 views

Met meer dan zeven miljoen volgers is Yoga With Adriene waarschijnlijke de yogalerares met de meeste volgers op YouTube. Wekelijks kun je op haar Youtube-kanaal naar een nieuwe video kijken. Het kanaal heeft die zeven miljoen subscribers onder andere te danken aan het feit dat elke week een nieuwe doelgroep wordt aangesproken. De ene week doet ze oefeningen voor totale beginners en de andere week upload ze een thuisworkout voor mensen met wat meer ervaring.


 1. FitnessBlender

887 video’s | 6.17M subscribers | 1,057,666,323 views

Met meer dan een miljard weergaves zijn de video’s van het fitnesskanaal ontzettend vaak bekeken. Zo heeft een van de video’s van het kanaal maar liefst 70 miljoen weergaves. Naast het Youtube-kanaal kun je de oefeningen ook via de mobiele app volgen. Het maakt niet uit wat je doel is, op het fitnesskanaal van FitnessBlender zijn er genoeg interessante workouts te vinden. Kun je bijvoorbeeld de onderstaande 1000 calorie workout volhouden?


 1. Chloe Ting

294 video’s | 5.8M subscribers | 446,693,566 views

Chloe Ting is een van de grootste fitnessgoeroe op Youtube. Met ruim zes miljoen volgers weet ze veel mensen te boeien met haar thuisworkout video’s, lekkere recepten, tips en reactie video’s, waarin ze commentaar geeft op andere fitness video’s. Daarnaast zie je op haar kanaal meerdere “30 days challenges”, waarin ze bijvoorbeeld 30 dagen lang minimaal 15 duizend stappen per dag loopt. Met zoveel diverse content en ruim zes miljoen subscribers, mag Chloe Ting zeker niet ontbreken in de lijst met interessante fitnesskanalen op YouTube.


 1. Blogilates

714 video’s | 5.04M subscribers | 756,480,351 views

Geniet wekelijks van uitdagende en inspirerende pilates en aerobics video’s. Het gezicht achter het fitnnesskanaal is Cassey Ho. En met meer dan vijf miljoen volgers weet ze heel wat sporters te boeien. Daarnaast heeft de fitnessinstructrice ook een website waar ze tips en gezonde recepten deelt.


 1. Bodybuilding.com

2.540 video’s | 4.96M subscribers | 665,640,512 views

De website Bodybuilding.com is een van de grootste informatiebronnen als het gaat om fitness. De website staat boordevol informatie over voeding, sporten en meer. Ook hebben ze een webshop waar je alles kunt vinden met betrekking tot krachttraining. Naast de website hebben ze het gelijknamige YouTube-kanaal. Op het fitnesskanaal vind je meer dan 2500 video’s met interviews, workouts, tips, recepten en andere fitness gerelateerde content.


 1. POPSUGAR Fitness

1.204 video’s | 4.45M subscribers | 593,958,861 views

POPSUGAR Fitness behoort tot een van de Youtube-kanalen van de website Popsugar. De website richt zich voornamelijk op oefeningen voor vrouwen. Met meer dan 1200 video’s zitten er vast wel een aantal workouts tussen die bij jou passen.


 1. XHIT Daily

643 video’s | 3.27M subscribers | 491,181,472 views

Het fitnesskanaal op YouTube is al enkele jaren inactief, maar toch vind je hier meer dan genoeg gratis workouts die je gemakkelijk vanuit huis kunt doen. De trainingen variëren van slechts vier minuten tot trainingen van een half uur. Hoewel het kanaal al vanaf 2017 inactief is, vonden wij dat ze met meer dan drie miljoen subscribers en 600 video’s een plek verdient in deze lijst met interessante fitnesskanalen op YouTube.


 1. MadFit

259 video’s | 3.09M subscribers | 171,845,843 views

Bijna dagelijks wordt er een nieuwe video geüpload op het fitnesskanaal MadFit. Gemiddeld duren de trainingen tussen de vijftien en twintig minuten. En zitten er zowel thuisworkouts voor beginners als voor gevorderden tussen. Of je nu je billen, buik, armen of een cardio workout wilt volgen, met meer dan 200 workouts, zit er vast wel een geschikte training voor je tussen. Daarnaast hebben ze ook meerdere kookboeken uitgebracht. Reden genoeg voor ons om deze fitnessgoeroe aan de lijst met de beste fitnesskanalen op YouTube toe te voegen.

Op onze website vind je trouwens een lijst met de populairste kookboeken van 2020.


 1. BeFiT

1.057 video’s | 3.01M subscribers | 268,205,236 views

De eerste video op het fitnesskanaal werd ruim tien jaar geleden geplaatst en daarna volgde er vele andere workout video’s. BeFiT is al enkele jaren inactief, maar dat neemt niet weg dat je meer dan duizend trainingen kunt bekijken. Bijna alle trainingen kun je thuis zonder hulpmiddelen doen. Daarom hebben we BeFiT opgenomen in deze lijst met fitnesskanalen op YouTube die volgens ons een bezoek waard zijn.


 1. Pamela Reif

40 video’s | 2.92M subscribers | 237,013,579 views

Deze fitnessgoeroe helpt je met korte, maar zeer intensieve trainingen je droomlichaam te krijgen. Pamela Reif heeft op haar kanaal meerdere thuisworkouts video’s voor het trainen van onder andere je billen en buik. Daarnaast heb je geen fitness accessoires nodig tijdens deze trainingen. Alleen veel doorzettingsvermogen. 


 1. Calisthenicmovement

226 video’s | 2.69M subscribers | 268,892,289 views

Op het fitnessknaal Calisthenicmovement vind je veel workouts waarbij je thuis of in het park een gespierd lichaam kunt krijgen. Op het kanaal legen de instructeurs uit wat je wel en niet moet doen om het snelst het gewenst resultaat te bereiken. Je vindt op het Youtube-kanaal naast de vele gratis workouts, ook voldoende informatie over voeding en andere belangrijke zaken.


 1. Scott Herman Fitness

1.672 video’s | 2.36M subscribers | 454,098,265 views

Scott Herman Fitness behoort tot de fitnesskanalen op YouTube die niet mogen ontbreken in deze lijst. De fitnessgoeroe heeft ruim 1700 video’s en meer dan twee miljoen subscribers. Scott Herman plaatst wekelijks gemiddeld twee nieuwe video’s. Naast alle workouts video’s, krijg je ook deskundig advies. Dit kanaal is wel meer gefocust op mannen.


 1. The Body Coach TV

385 video’s | 2.34M subscribers | 146,765,93 views

Een van mijn favoriete fitnesskanalen op Youtube voor een lange tijd. Ik volg Joe the body coach nu al drie of vier jaar op YouTube en vindt zijn thuisworkouts zeer uitdagend. Daarnaast upload hij ook trainingen voor kinderen en senioren. Of je nu een workout zoekt als beginnende sporters of een ervaren sporter bent, met ruim 400 workouts vind je vast wel meerdere trainingen die aansluiten bij jouw niveau en doel.


 1. Buff Dudes

De broers achter het Youtube-kanaal maken grappige, maar informatieve video’s over fitness. Kom erachter wat je wel en niet moet doen in de sportschool om een gespierd lichaam te krijgen.


 1. CHRIS HERIA

133 video’s | 2.01M subscriber | 104,350,529 views

Wil je spiermassa opbouwen met je eigen lichaamsgewicht? Dan moet je het fitnesskanaal van Chris Heria volgen. Hij heeft een afgetraind lichaam gekregen met behulp van calisthenics. In zijn video’s legt hij met behulp van oefeningen uit hoe ook jij dit bereiken. Daarnaast heeft hij het ook geregeld over voeding en hoe belangrijk voeding bij het sporten is.


 1. Nike Training

258 video’s | 1.38M subscribers | 215,098,541 views

Het YouTube-kanaal van Nike staat boordevol workouts, deskundig advies van trainers en nog veel meer interessante content. De meeste sporters weten wel hoe belangrijk voeding is tijdens het sporten en dat wordt in meerdere video’s uitgelicht. Daarnaast kun je ook video’s van topsporters bekijken die je extra motiveren. Naast alleen maar workouts en advies, heeft het YouTube-kanaal ook een hoog entertainment gehalte.

https://www.youtube.com/watch?v=r_-EayvJdgc


 1. Vicky Justiz

201 video’s | 1.37M subscribers | 108,081,620 views

Op het fitnesskanaal van Vicky Justiz vind je workouts voor thuis, gezondheidstips, fashion outfits en nog meer inspirerende content. Het kanaal is dus meer dan alleen maar fitness. Gelukkig vind je er genoeg workouts video’s, waarmee je aan je droomlichaam kunt werken. De meeste thuisworkouts duren ongeveer vijftien minuten en zijn intens, maar zeker vol te houden. Zowel voor beginners als voor ervaren sporters zijn de trainingen een echte uitdaging.


 1. Natacha Océane

200 video’s | 837K subscribers | 70,315,330 views

Natacha Océane mag met haar kanaal zeker niet ontbreken in deze lijst met 35 interessante fitnesskanalen op YouTube. Met workouts van ongeveer twintig minuut werk je samen met Natacha Océane naar je ideale lichaam toe. Vaak train je alleen met je lichaamsgewicht en heb je geen gewichten of andere fitness accessoires nodig. Zo kun je meerdere HIIT workouts vinden op het kanaal, waarmee je supersnel vet verbrand.


 1. Zuzka Light

713 video’s | 772K subscribers | 97,314,624 views

Ruim 100 miljoen keer zijn de fitness video’s van Zuzka Light op YouTube bekeken. Niet zo gek natuurlijk, want je leert op dit fitnesskanaal ook meer over gezonde voeding en tips om blessures te voorkomen. Alle trainingen van de fitnessgoeroe kun je thuis of buiten doen. Je hoeft dus niet naar de sportschool om een afgetraind lichaam te krijgen.


 1. Tone It Up

707 video’s | 765K subscribers | 70,166,749 views

Het gezicht achter het fitnesskanaal zijn de fitnessgoeroes Katrina en Karena. Samen helpen ze voornamelijk vrouwen om een perfect afgetraind lichaam te krijgen. De workouts voor thuis zijn intensief, maar geven na de training een tevreden gevoel.


 1. Annabelle Hayes

105 video’s | 670K subscribers | 46,454,321 views

Annabelle Hayes is een gecertificeerd personal trainer en helpt met haar fitnesskanaal op YouTube tienduizenden sporters bij het behalen van hun fitness goals. Haar eerste fitness video plaatste ze meer dan drie jaar geleden en sindsdien heeft ze al heel wat gratis workouts voor thuis geüpload.


 1. Rebecca-Louise

639 video’s | 598K subscribers | 80,474,482 views

De fitness Youtuber heeft al meer dan 600 fitness video’s op haar Youtube-kanaal geüpload. Deze gratis workouts voor thuis zijn zowel voor beginners tot gevorderden een uitdaging. Daarnaast geeft ze op haar kanaal ook advies over voeding en vind je er onder andere voedingsschema’s en trainingsschema’s.


 1. SELF

649 video’s | 561K subscribers | 118,658,195 views

SELF is meer dan alleen een Youtube-kanaal met gratis workout video’s voor thuis. Ze willen mensen naar eigen zeggen gelukkiger maken. Dit doen ze aan de hand van gezonde recepten, workout video’s, beauty video’s en andere vermakende content, zoals leuke interviews.


 1. Krissy Cela

209 video’s | 529K subscribers | 38,039,527 views

Doe mee met de 14 dagen challenge of bekijk één van de vele andere fitness video’s van Krissy Cela. Op haar Youtube-kanaal legt Krissy Cela uit hoe je moet trainen en wat je het beste kunt eten.


 1. The Lean Machines

707 video’s | 437K subscribers | 42,242,157 views

Het fitnesskanaal The Lean Machines wordt gerund door de fitnessgoeroes John en Leon. De personal trainers uploaden workouts, tips, do & dont’s en vlogs over hun dagelijkse leven. Dus ben je op zoek naar een manier om op een snelle en verantwoordelijke manier spieren te kweken? Dan is het fitnesskanaal van John en Leon echt iets voor jou.


 1. Sydney Cummings

900 video’s | 378K subscribers | 37,132,486 views

Sydney Cummings is het gezicht achter het gelijknamige Youtube-kanaal. Dagelijks upload ze workouts waarmee iedereen een afgetraind lichaam kan krijgen. Deze workouts kun je eenvoudig thuis doen en het enige wat je vaak nodig hebt zijn dumbells. Er zijn verder ook genoeg workout video’s te vinden waar je enkel met je lichaamsgewicht traint. De thuisworkouts variëren van tien minuten tot workouts van een uur.


 1. Merijn

614 video’s | 288K subscribers | 42,961,521 views

De kans is vrij groot dat je wel eens van Merijn hebt gehoord. De Nederlandse bodybuilder heeft enkele succesvolle boeken met betrekking tot voedsel en fitness uitgebracht. De fitnessgoeroe heeft een Youtube-kanaal in het Engels, waar hij tips en tricks geeft om op een gezonde manier te bouwen aan een afgetraind lichaam. Daarnaast neemt hij je mee in zijn dagelijks leven.


 1. Tonic

507 video’s | 272K subscribers | 37,432,782 views

Het YouTube-kanaal is wat minder geschikt voor als je op zoek bent naar workouts voor thuis, maar op het kanaal vind je wel vermakende video’s over gezondheid en voeding. Daarom vinden wij dat dit kanaal een plekje verdiend in deze lijst met interessante fitnesskanalen op YouTube.


 1. Millionaire Hoy

39 video’s | 269K subscribers | 790,357 views

Het fitnesskanaal op YouTube biedt meerdere intensieve workout video’s voor thuis aan. Je vindt hier niet alle video’s op terug, want sporters kunnen ook een “Pro member” worden. Voor meer informatie kun je de website van Millionaire Hoy bezoeken. Maar om eerlijk te zijn, zijn er zoveel goede workouts voor thuis of buiten te vinden op YouTube, waardoor we het eigenlijk zonde vinden om een duur abonnement aan te schaffen.


 1. Sean Vigue Fitness

945 video’s | 166K subscribers | 20,665,328 views

Het is belangrijk om krachttraining af te wisselen met cardio. En daar helpt de Youtuber Sean Vigue je graag mee verder. De trainer heeft een uitgebreid fitness-programma met onder andere yoga oefeningen voor mannen. Wekelijks kun je op het fitnesskanaal op YouTube meerdere nieuwe video’s bekijken.


 1. Anthony Kruijver (Nederlands)

508 video’s | 132K subscribers | 26,191,911 views

Het fitnesskanaal van Anthony Kruijver staat vol met handige tips en tricks bij het sporten. Je komt erachter wat je wel en juist niet moet doen om het gewenste resultaat zo snel mogelijk te bereiken. Daarnaast vind je op het YouTube-kanaal gratis workouts en vermakende challenges, zoals de challenge waarin hij 10.000 calorieën op één dag eet. Anthony Kruijver is een van de populairste fitnessgoeroes van ons land en is zeker aan te raden wanneer je meer kennis over training en voeding wilt opdoen.


 1. Lottie Murphy

123 video’s | 123K subscribers | 12,844,859 views

YouTube staat vol met pilates-oefeningen die je thuis kunt doen. Zo is een van de fitnesskanalen op YouTube waar je deze oefeningen kunt vinden op het kanaal van Lottie Murphy. De trainster upload verschillende workouts van slechts enkele minuten tot workouts van twintig minuten. Allemaal zeer intensief en geven aan het einde van de training een goed gevoel. Daarnaast geeft Lottie Murphy ook advies over voeding en vind je er meerdere gezonde en lekkere recepten.

https://www.youtube.com/watch?v=CotSHa9bUyo


 1. Optima Vita (Nederlands)

896 video’s | 111K subscribers | 21,367,973 views

Op het fitnesskanaal Optima Vita leer je alles over gezonde voeding, beweging en daarnaast leuke vermakende vlogs. En je kijkt deze video’s gewoon in het Nederlands. Er wordt elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuwe video op het YouTube-kanaal geüpload.


 1. Men’s Health NL

50 video’s | 30.000 subscribers | 9,365,593 views

Voor informatie over diëten, voeding, trainingsschema’s en alle andere informatie moet je de website van Men’s Health bezoeken. Ze hebben echter ook een fitnesskanaal op YouTube, waar je onder andere interviews, achter de schermen opnames en documentaires kunt bekijken. Ken je bijvoorbeeld de Dutch Giant al? Bekijk de documentaire over Olivier Richters, waarschijnlijk de grootste bodybuilder van ons land (en daarbuiten).

Zijn we een fitnesskanaal vergeten? Laat het weten en misschien voegen we het kanaal toe aan de lijst met uitdagende fitnesskanalen op YouTube.

Deze vind je misschien ook leuk

Tips om buikvet te verbranden

koolhydraat arm voedsel voor keto dieet

Alles wat je moet weten over het keto dieet

Depressieve man, moet sporten tegen depressie

Sporten tegen depressie

dieetboeken van 2020 in de keuken

De 12 beste dieetboeken van 2023