dieetboeken van 2020 in de keuken

De 12 beste dieetboeken van 2023

De 12 beste dieetboeken van 2023

Wil je een gezondere leefstijl aannemen en overtollige kilo’s kwijtraken? Dan kan een dieetboek je hier bij helpen. Er zijn echter zoveel dieetboeken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met de beste dieetboeken van 2023 die volgens ons het vermelden waard zijn. Wij hebben gekozen voor dieetboeken, waarmee je wordt geholpen om op een gezonde manier af te vallen. Wij zijn namelijk geen voorstander van crashdiëten. De onderstaande lijst is op een willekeurige manier gerangschikt.

Onze favorieten dieetboeken van 2023 op een rij


1 Gezond afvallen

Beste dieetboek van 2022

Het eerste boek in onze lijst met de beste dieetboeken van 2023 is ‘Gezond afvallen’. Mensen zijn op zoek naar een nieuw wonderdieet, waarin dagelijks wordt voorgeschreven wat je wel en niet mag eten. Zulke diëten zijn op lange termijn lastig vol te houden en de meeste mensen die zo’n dieet volgen, zullen na verloop van tijd stoppen met het dieet en terugvallen in hun oude gewoontes. Dit boek helpt je bij het stapsgewijs verbeteren van je eetgedrag. Dit wordt gedaan aan de hand van handige tips, menusuggesties, recepten en achtergrondinformatie. Je zult dus leren om op lange termijn af te vallen, maar ook om op het gewenste gewicht te blijven. Bestel het boek online.

 

 


2 Van GezondDorp naar GezondLand

Hoe pas je jouw leefstijl aan om zo gezond mogelijk oud te worden? Welke rol speelt de juiste voeding hierbij? Op deze en vele andere vragen vind je in Van “GezondDorp naar GezondLand” het antwoord. In het boek lees je de basisprincipes van een gezonde leefstijl, lekkere recepten en handige dagmenu’s. Daarnaast wordt onder andere het belang van een koolhydraatarme leefstijl met gezonde vetten uitvoerig besproken. Bestel het boek online.


3 Foodsisters — Intermittent fasting

Beste dieetboek van 2022 Foodsisters — Intermittent fasting

Sommige van jullie zijn misschien al bekend met intermittent fasting. Dit is de populairste dieetmethode van dit moment. Je gaat bij het volgen van deze methode vasten en op deze manier zul je uiteindelijk flink afvallen.

Met het dieetboek “Foodsisters — Intermittent fasting” helpen de schrijfsters je om op een makkelijke manier je streefgewicht te behalen en dit ook te behouden. In het boek vind je onder andere drie weekmenu’s met eenvoudige en lekkere recepten.

Het boek bevat:

– Drie weekmenu’s
– Een compleet en een eenvoudig te volgen programma
– Recepten en voedingsschema’s volgens de 16:8 methode.

Bestel het boek online.


4 Gewoon koolhydraatarm

Gewoon koolhydraatarm kookboek beste boek 2022

Een ander boek dat niet mag ontbreken in de lijst met de beste dieetboeken van 2022 is ‘Gewoon koolhydraatarm’. Dit is het 2e kookboek van de foodblog koolhydraatarmrecept.nl. In dit boek vind je meer dan 100 eenvoudige en lekkere koolhydraatarme recepten. In het kookboek vind je zowel recepten voor het ontbijt, lunch, diner en dessert. Naast de losse recepten bevat het boek ook meerdere weekmenu’s. Daarnaast staat het boek bomvol bruikbare tips en uitleg over hoe je op een gezonde manier koolhydraatarm kunt eten.

De schrijvers van het boek zijn de oprichters van de populaire foodblog koolhydraatarmrecept.nl. Hier zijn talloze koolhydraatarme recepten te vinden, die maandelijks door honderdduizenden mensen worden gelezen.

Voor mensen met diabetes type-2 is dit boek ook uiterst geschikt. Alle recepten in het boek ‘Gewoon koolhydraatarm’ zijn namelijk suikervrij.

Bestel het boek online.


5 De dr. Ludidi Vastenmethode (Intermittent fasting)

De dr. Ludidi Vastenmethode (Intermittent fasting) dieetboek. Beste boek 2022

Veel mensen denken bij intermittent fasting aan een zeer streng dieet, maar dit is niet altijd het geval. De schrijver van dit boek, dr. Ludidi, heeft een methode ontwikkeld waarmee intermittent fasting voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt. Deze methode kan zowel worden toegepast voor mensen die willen afvallen, gezonder willen leven of voor mensen die hun sportprestaties willen verbeteren. Daarnaast gaat dr. Ludidi dieper in op de oorzaak van een slecht eetpatroon en waarom het voor veel mensen lastig is om een gezonde leefstijl vol te houden. Je zult je lichaam beter leren begrijpen en zul je met intermittent fasting (onderbroken vaste) grip krijgen op je gezondheid. De recepten uit dit boek zijn door dr. Ludidi samen ontwikkeld met chef-kok Frank van Thiel.

Dr. Samefko Ludidi (1985) is voedingswetenschapper en vertaalt wetenschap naar de praktijk. In zijn loopbaan heeft hij ziekenhuizen, zorgorganisaties en andere instanties geadviseerd. Daarnaast is de schrijver van dit boek universitair gastdocent en begeleidt hij cliënten met een ingewikkelde leefstijl. Bestel het boek online.


6 Lekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2

Lekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2 kookboek 2022 beste keus.

Na het enorme succes van ‘Afvallen met gezond en vooral lekker eten’, hebben de schrijvers Natalia en Walter een tweede boek uitgebracht. In het tweede deel vind je heerlijke nieuwe recepten en nieuwe weekmenu’s.

Het eerste boek viel erg goed in de smaak en er werd ruim 50.000 exemplaren van verkocht. Dit komt onder andere door de eenvoudig te volgen weekmenu’s, de simpele maar lekkere recepten en het resultaat dat de lezers hebben behaald. Met hun tweede boek hebben ze niet teleurgesteld, want ook dit boek ontvangt ontzettend veel goede recensies. In het tweede boek hebben de schrijvers 40 nieuwe lekkere recepten ontwikkelt. Daarnaast hebben de lezers ook de keuze uit maar liefst acht verschillende weekmenu’s. Hierin staat exact vermeld wat je mag eten en hoeveel je mag eten. Bestel het boek online.


7 Afvallen met gezond en vooral lekker eten

‘Afvallen met gezond en vooral lekker eten’ was de succesvolle voorganger van ‘Lekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2’. Afvallen en lekker eten lijken niet goed samen te gaan, maar de schrijvers van dit boek dachten daar anders over. Zo hebben ze voor dit boek 40 lekkere en gezonde recepten en acht weekmenu’s ontwikkelt. Je kunt de weekmenu’s volgen en de recepten zelf uitproberen. Je zult merken dat afvallen en lekker eten zeker wel samen kan gaan. Het dieetboek is razend populair en er zijn ruim 50.000 exemplaren van verkocht. Daarnaast zijn de recensies op het internet ontzettend positief.


8 Nu afvallen en nooit meer aankomen

Nu afvallen en nooit meer aankomen dieetboek 2022

Een ander boek dat zeker niet in de lijst met de beste dieetboeken van 2022 mag ontbreken is ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’. Op de vragen waarom afvallen toch zo moeilijk is, waarom we ons zo gemakkelijk laten verleiden en hoe het komt dat bij de meeste diëten de overtollige kilo’s weer terugkomen, vind je in dit boek de antwoorden. Dit dieetboek is geschreven voor vrouwen die niet alleen overtollige kilo’s kwijt willen raken, maar ook willen dat kilo’s wegblijven. Dit willen natuurlijk meerdere schrijvers met een dieetboek bereiken, maar wij hebben dit boek zelf gelezen en onze ervaring was zeer positief. En wij niet alleen, want het internet staat vol met tevreden recensies. Bestel het boek online.


9 Koolhydraatarme Wereldgerechten – Oanh’s Kitchen Koolhydraatarm kookboek

Koolhydraatarme Wereldgerechten . Oanh's Kitchen Koolhydraatarm kookboek.

Een andere topper als het gaat om gezonde kookboeken is ‘Koolhydraatarme Wereldgerechten – Oanh’s Kitchen Koolhydraatarm kookboek’. Van de Italiaanse keuken tot aan Aziatische gerechten. Daarnaast vind je in het kookboek ook heerlijke bakrecepten, welke allemaal suikervrij en koolhydraatarm zijn.

De recepten in dit boek zijn eenvoudig te bereiden, dus je hoeft niet urenlang in de keuken te staan. Daarnaast zijn de recepten ook geschikt voor mensen met diabetes type-2 en zijn 95% van de recepten glutenvrij. Bestel het boek online.


10 Grip op Koolhydraten Dagmenu’s, recepten en richtlijnen

Grip op Koolhydraten Dagmenu's, recepten en richtlijnen kookboek scoort goed in onze lijst beste boeken van 2022.

‘Grip op Koolhydraten Dagmenu’s, recepten en richtlijnen’ werkt in tegenstelling tot een koolhydraatarm dieet met een minimale inname van koolhydraten. Hierdoor is het dieet makkelijker vol te houden.

De schrijfster van het boek is Yvonne Lemmers, een ervaringsdeskundige en diëtiste, die met deze succesvolle methode al vele mensen heeft geholpen bij overgewicht. Een koolhydraatarm dieet is namelijk niet voor iedereen goed vol te houden en voor degene die toch een gezonde leefstijl willen, is dit dieetboek een goed alternatief. Bestel het boek online.


11 Het Geheim van Afvallen

Het Geheim van Afvallen dieetboek 2022

Het een na laatste boek in onze lijst met de beste dieetboeken van 2022 is ‘Het Geheim van Afvallen’. Volg de handleiding in dit boek om je gewenste streven te behalen.

Het afvalprogramma uit dit boek, dat is geschreven door diëtiste Ariyana Arsala heeft de volgende voordelen:

– Je hoeft geen calorieën te tellen
– Je zult geen last krijgen van een hongerig gevoel
– De ingrediënten uit dit boek zijn betaalbaar
– Je zult geen last krijgen van het Jojo-effect
– De gerechten worden aan de hand van afbeeldingen weergeven.

Bestel het boek online.

Lees ook: afvallen volhouden in moeilijke tijden


12 DE SNELSTE, MAKKELIJKSTE & LEKKERSTE OPLOSSING

Afslank receptenbijbel van Oscar Helm. Het best verkochte boek over afslanken en buikvet verbranden.

Door simpel te bereiden recepten met de juiste ingrediënten, is snel en blijvend resultaat makkelijk te behalen. Bij de standaard diëten gaan mensen al snel jojoën. Dit begint meestal na een aantal weken. De reden hiervoor is meestal dat het dieet zo streng is dat het amper vol te houden is.

Consequentie is dat je even snel wat kilo’s verliest in een paar weken, maar je daarna opeens volledig vol gaat proppen met voedsel waar je al die weken zo hard naar verlangde.

Alle moeite en tijd die je erin had geïnvesteerd, is dan voor niets geweest!

De aanpak met de Afslank Receptenbijbel is geheel anders. Het is een vernieuwde aanpak die zeer gemakkelijk is vol te houden. Het jojo-effect komt dan ook niet voor.

Bekijk en bestel het boek online

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ComputerComputer

Deze vind je misschien ook leuk

Tips om buikvet te verbranden

koolhydraat arm voedsel voor keto dieet

Alles wat je moet weten over het keto dieet

fitnesskanalen op youtube voor thuisworkouts

Met deze 35 fitnesskanalen op YouTube blijf je in vorm

lekkere dieet shakes recepten en smoothies

Groene smoothies & dieet shakes recepten