Afvallen met veel groenten en fruit

Het is vaak een eeuwige strijd, afvallen. Je bent er soms een leven lang mee bezig. Toch zijn er diëten die echt heel erg goed helpen en ook nog goed vol te houden zijn. Wanneer je af gaat vallen is het belangrijk dat een dieet goed vol te houden is. Snel afvallen is natuurlijk hartstikke leuk maar het wil nog niet zeggen dat dit ook goed is. Wat zijn nu voedingsmiddelen die je echt nodig hebt om een dieet goed vol te kunnen houden?

Welke soorten groenten zijn goed in een dieet?

Het is niet zo dat per definitie alle soorten groenten goed zijn in een dieet. Het belangrijkste is dat je groenten neemt die veel vitaminen bevatten. Ook is het belangrijk om groente te kiezen die niet bomvol met koolhydraten zitten. Koolhydraten worden juist omgezet in suikers en dat wil je bij het snel afvallen dolgraag vermijden.

De volgende groenten zijn heel goed om te verwerken in jouw dieet. Boerenkool, rode kool, bloemkool, Spinazie, broccoli, uien, tomaten, andijvie, diverse slasoorten, komkommer, en courgette. Je ziet dus dat dit best een uitgebreid assortiment is.

Welke groente kun je beter vermijden in je dieet?

Er zijn ook een aantal groenten die je in je dieet beter maar kunt vermijden. In deze groenten zitten veel koolhydraten en die wil je zoals eerder gezet liever vermijden. De volgende groenten kun je dus het beste laten staan. Spruiten, doperwten, pompoen, rode biet en artisjok.

Welke fruitsoorten zijn goed in een dieet?

Bij de verschillende fruitsoorten werkt het eigenlijk net zoals bij de groenten. Er zijn fruitsoorten die enorm veel koolhydraten bevatten en dit bevordert het snel afvallen niet. De fruitsoorten die je het beste kunt nemen tijdens het afvallen zijn citroen, kiwi, avocado, bramen, frambozen, bosbessen, appel, kokosnoot en pompelmoes.

Wat doen de verschillende groenten en fruitsoorten?

De meeste groenten en fruitsoorten hebben zo een beetje allemaal wel een taak. Zo zorgt bijvoorbeeld andijvie ervoor dat je meer vocht af gaat drijven. Spinazie zorgt ervoor dat je voldoende ijzer binnenkrijgt. Natuurlijk word je er niet meteen zo sterk van als Popeye maar je gaat in ieder geval al de goede kant op.

In citroenen zit veel vitamine C. Vitamine C is erg belangrijk voor je lichaam omdat het je lichaamscellen tegen schade beschermd. Tevens is vitamine C ook nodig om ijzer op te nemen en om bindweefsel te vormen. Het houdt ook je weerstand in stand zodat je niet zo vaak ziek wordt.

Ijzer is ook enorm belangrijk voor je lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat het zuurstof beter opgenomen wordt in de longen en zorgt ervoor dat dit naar de cellen in het lichaam worden vervoerd.

Zorg voor voldoende variatie

Om het afvallen makkelijker vol te kunnen houden is het fijn om genoeg variatie te hebben. Wanneer je elke keer hetzelfde zou moeten eten dan houd je het afvallen ook minder makkelijk vol. Je kunt met de groenten en fruitsoorten die wij hierboven hebben vernoemd ontzettend lekkere gerechten maken.

Er zijn online ontzettend veel lekkere recepten te vinden die vaak ook nog eens snel klaar te maken zijn. Durf de uitdaging eens aan te gaan om een recept uit te proberen wat je anders misschien niet zo doen. Het zal je vast en zeker verrassen dat je het vaak ook nog erg lekker vindt.

Durf zelf ook te combineren met de diverse groenten en fruit. Vind je gewoon een stuk fruit saai? Doe eens verschillende fruitsoorten bij elkaar in de blender en maak er een lekkere smoothie van. Er zijn ook veel recepten te vinden van smoothies waarin ook groenten verwerkt zijn.

Wat is het doel van afvallen

Het doel van afvallen is natuurlijk om wat gewicht te verliezen maar afvallen heeft zeker nog meer doelen. Je werkt op deze manier naar een goede gezondheid toe. Veel ziektes kunnen gepaard gaan met overgewicht of juist veroorzaakt worden door overgewicht. Het is dan van belang om daar echt wel wat aan te gaan doen. Gezonder leven helpt je aan een gezonder gewicht. Je zult merken dat wanneer jij gezonder gaat leven en voldoende groente en fruit tot je neemt jij je ook beter in je vel gaat voelen zitten.

Wat zijn de valkuilen bij snel afvallen

Ben je op dieet en heb je dit al vaker gedaan dan zul je als geen ander weten dat er ook valkuilen zijn bij het afvallen. Je bent al snel geneigd om jezelf echt alles te ontnemen. Op een feestje zit jij als enige op een stengel bleekselderij te kauwen terwijl de rest lekker geniet van een bitterbal. Dit is helemaal niet nodig. Ook jij mag gerust eens genieten van wat lekkers.

Soms is het juist goed om jezelf eens te trakteren op iets wat je echt lekker vindt. Ook wanneer je op dieet bent kun je nog heel goed eens uit eten gaan. Zorg er wel voor dat je daarna weer gewoon met je dieet verder gaat zodat je meteen weer terugkomt in je ritme.

Wees niet te negatief

Zorg ervoor dat je niet te negatief denkt tijdens het afvallen. Het kan zomaar voorkomen dat jij eens een periode hebt waarin je niet meer afvalt in gewicht maar dat je wel in centimeters afvalt. Het is dus zaak om je niet alleen te wegen maar ook te meten zodat je in ieder geval wat ziet veranderen.

Kom je een keer aan? Ook dit is echt niet erg! Je kunt jezelf er druk over maken maar wanneer jij er zeker van bent dat je nog steeds gezond eet en niets verkeerd doet komt er zeker weer een periode aan waarin het afvallen weer goed gaat lukken. Afvallen moet ook niet te snel gaan.

Wat zijn de nadelen van snel afvallen?

Snel afvallen is leuk maar er zitten zeker ook nadelen aan verbonden. Zo zal je huid minder mee krimpen. Je kunt dit proberen te voorkomen door te gaan sporten maar ook door je lichaam goed in te smeren tijdens het afvallen.

 

Deze vind je misschien ook leuk

Tips om buikvet te verbranden

koolhydraat arm voedsel voor keto dieet

Alles wat je moet weten over het keto dieet

fitnesskanalen op youtube voor thuisworkouts

Met deze 35 fitnesskanalen op YouTube blijf je in vorm

dieetboeken van 2020 in de keuken

De 12 beste dieetboeken van 2023