Hoe water jou kan helpen om sneller af te vallen

Wanneer je snel afvallen wilt, dan zal een van de eerst tips zijn dat je meer water moet gaan drinken. Dit heeft verschillende redenen en kan dan ook verschillende voordelen bieden tijdens het afvallen. We gaan je vertellen waarom water drinken goed voor je is en hoe het je kan helpen om sneller af te vallen.

Voldoende water drinken

Het drinken van voldoende water is altijd belangrijk om te doen. Je lichaam heeft het nodig om te functioneren. Het zorgt ervoor dat je minder snel dorst krijgen, maar ook zal het een positieve werking hebben op je vetverbranding.

Wanneer we het over water drinken hebben, dan zullen veel mensen al snel denken dat ze dat niet vol zullen houden. Gelukkig kun je ook nog veel andere dingen drinken, als we het over water drinken hebben. Zo kun je in plaats van water ook kiezen voor thee zonder suiker of suikervrije limonade. Het is ook lekker om wat vers fruit zoals citroen of aardbei in je water te doen. Dit zal een subtiele smaak afgeven, waardoor het water drinken een stuk lekkerder is en makkelijker zal gaan.

Is het honger of heb je dorst?

Als je lichaam je een signaal geeft dat je honger hebt, dan kan het heel goed zijn dat je lichaam eigenlijk dorst heeft. Door voldoende water te drinken zul je ook minder snel dorst krijgen. Je lichaam zal dan ook minder snel een hongergevoel afgeven, als je geen honger hebt. Ook zal het drinken van genoeg water er voor zorgen dat je een voller gevoel hebt dan normaal. Hierdoor kan het zijn dat je minder snel trek hebt in eten en daardoor bijvoorbeeld snacks makkelijker over kan slaan.

Het drinken van water gedurende dag zal dus ook zorgen dat je minder snel dorst krijgt. Wanneer je dit niet doet en wel ineens dorst krijgt, dan is de kans groter dat je ander drinken zult pakken zoals frisdrank. Wanneer je dus genoeg water drinkt gedurende de dag zul je minder snel behoefte hebben aan het drinken van frisdrank of vruchtensap en daardoor flink wat minder suiker binnenkrijgen. Dit heeft dan weer een positief effect op het afvallen.

Afvalstoffen afvoeren

Water is essentieel voor het functioneren van je lichaam. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat ze zorgen dat de afvalstoffen in je lichaam afgevoerd worden. Wanneer je bezig bent met snel afvallen, dan zul je opgeslagen vet gaan verbranden. Hier komen verschillende afvalstoffen door vrij. Als deze afvalstoffen niet afgevoerd worden, dan blijven ze in je lichaam en kun je hier ziek van worden en zul je alsnog niet afvallen.

Het is dus belangrijk dat je genoeg water drinkt zodat deze afvalstoffen je lichaam uit kunnen. Deze afvalstoffen worden door het water afgevoerd en verlaten je lichaam via je urine. Wanneer je net zal beginnen met meer water drinken, zul je ook merken dat je erg vaak naar het toilet moet. Dit heeft ook met het afvoeren van deze afvalstoffen te maken.

Naast afvalstoffen afvoeren, zal het drinken van genoeg water er ook voor zorgen dat je minder vocht vasthoudt. Het vocht dat je vasthoudt, zal voor een gedeelte samen met de afvalstoffen afgevoerd worden. Dit is dan ook waarom je in het begin sneller af zult vallen.

Vetverbranding stimuleren

Het drinken van water is ook nodig om je vetverbranding op gang te houden. Ook heeft je lichaam genoeg water nodig om er voor te zorgen dat het voedsel wat je eet omgezet kan worden in energie voor je lichaam. Dit is dan ook hoe het vetverbranding kan stimuleren. Het heeft namelijk ook water nodig om energie te kunnen halen uit je opgeslagen vet.

Dit is dan ook de reden waarom het drinken van water er niet alleen voor zal zorgen dat je niet verder aan komt, maar ook dat je daadwerkelijk snel afvallen zult.

Hoeveel water moet je per dag drinken?

Als je snel afvallen wilt dan is het belangrijk dat je genoeg water drinkt. Maar wat is genoeg water? Voor een gemiddeld persoon is dit vastgesteld op 1,5 tot 2 liter water per dag. Dit is voor de gemiddelde persoon, want er zijn verschillende factoren die hier een verschil in kunnen maken. Zo kan iedereen persoon een andere behoefte aan vocht hebben, maar ook je BMI, geslacht, mate van inspanning of als je bijvoorbeeld ziek bent kan hier invloed op hebben.

Als je snel afvallen wilt dan kiezen mensen ervoor om meer water te gaan drinken. Dit voornamelijk omdat het ze een voller gevoel geeft. In dat geval is het belangrijk dat het water drinken goed over de dag verspreid wordt. Anders kan je lichaam het niet verwerken en te veel water kan zorgen voor een natriumtekort. Als je snel afvallen wilt dan raden we je aan om niet meer dan 3 liter water per dag te drinken.

Tips voor meer water drinken

De gehele dag alleen maar water drinken vinden veel mensen saai of ze hebben moeite met de hoeveelheid die ze moeten drinken. Het is al veel makkelijker om aan je waterinname te komen wanneer je er voor zorgt dat je altijd een flesje water binnen handbereik hebt. Wanneer je flesje leeg is, vul hem dan direct weer. Ook het drinken uit een fijne grote waterfles of beker kan helpen om het drinken makkelijker vol te houden.

Plan vaste momenten in om water te drinken. Zo vergeet je het minder snel. Plan bijvoorbeeld in dat je voor elke maaltijd een glas water drinkt en bijvoorbeeld ook in de pauzes. Wanneer je dit volhoudt, zul je makkelijk aan de 2 liter water per dag komen.

Wanneer het drinken van alleen water saai begint te worden, zal het ook moeilijker worden. Je kunt je water makkelijk lekkerder maken door bijvoorbeeld een schijfje citroen in je water te doen. Je kunt het ook eens afwisselen met verse kruidenthee, suikervrije limonade of het drinken van water met prik. Drink dit wel allemaal zonder toegevoegde suikers, anders zal het je alsnog niet helpen bij het snel afvallen.